Ясно е кои са призьорите от тазгодишното издание на  Националния

...
Ясно е кои са призьорите от тазгодишното издание на  Националния
Коментари Харесай

Ясни са призьорите от Националния конкурс Морето, морето, морето...

 Ясно е кои са призьорите от тазгодишното издание на  Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка " Морето, морето, морето… ". Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по ползи на деца и възпитаници за образователната 2021/2022 година и негови уредници са ЦПЛР - Общинският детски комплекс, гр. Варна, със съдействието на съдружие " Литературно общество “ и Община Варна.

В раздел " Литературно творчество " бяха прегледани и оценени общо 146 произведения на 112 участници от 21 обитаеми места. Творбите бяха в два раздела - лирика и прозаичност. Наградата на кмета на Варна е за Карина Николаева Цветкова. Тя е ученик на ЛК " Касталия " при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна. Наградата на Националния замък на децата получава Николай Милков Хаджистойчев от Сливен, ученик на ОУ " Елисавета Багряна " в родния си град. Наградата на съдружие " Литературно общество “ – Варна, се връчва на Славея Светославова Минчева от Варна.Специалната премия за учител-наставник отива при Валентина Димова от Казанлък. Димова е началник на клуб " Светлини измежду сенките " при ОДК " Св. Иван Рилски ".

В раздел " Компютърна рисунка " бяха прегледани 97 компютърни рисунки на 93 участници. В този раздел премията на Националния замък на децата е за Павлина Миленова Шиндрова  от Дряново. Павлина е 9 клас в СУ " Максим Райкович ".

 Имената на всички отличени деца и възпитаници може да откриете в протоколите на журито, поместени в формалната уеб страница на ЦПЛР - ОДК, гр. Варна.

Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура в страната, обичайна гала за връчване на премиите от Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка " Морето, морето, морето… “ няма да се състои. Всички награди ще бъдат изпратени по пощальон за сметка на уредниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР